[FA Cup] Uitslag Man. City - Man. United

Sjors (Sj0rSz)

Manchester United heeft goede zaken gedaan in de strijd om de FA Cup. In de tweede ronde werd stadsgenoot City op een 3-2 nederlaag getrakteerd. Eerder dit seizoen eindigde het treffen tussen de twee grootmachten in een 6-1 zege voor The Citizens.

United kwam na tien minuten al op voorsprong door een doelpunt van Wayne Rooney. Niet veel later kwam City met tien man te staan, omdat Vincent Kompany een rode kaart kreeg. De Belg kwam namelijk met twee benen in op Nani.

Na een half uur spelen slaagde United er in om het numerieke voordeel in doelpunten uit te drukken. Danny Welback tekende namelijk voor de tweede treffer van The Reds. Nog voor de pauze gooide Rooney de deur in het slot door de 3-0 aan te laten tekenen.

In de tweede helft slaagde City er in om zich te herstellen. Aleksandr Kolarov bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd door een vrije trap fraai achter doelman Anders Lindegaard te krullen. Sir Alex Ferguson greep vervolgens in door Paul Scholes, die weer terug is van zijn pensioen, in te zetten. Dit zorgde wel voor een overwicht, maar overtuigend was het allerminst.

City kreeg door het spel van United het idee dat er meer te halen viel en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er uiteindelijk ook, omdat Sergio Agüero na iets meer dan een uur wist te scoren. In het resterende deel van de wedstrijd bleef United overeind, maar mocht het van geluk spreken dat een handsbal van Phil Jones niet werd bestraft met een penalty.