Stevens geeft Huntelaar geldboete

Frank (franklop)

Klaas-Jan Huntelaar heeft van trainer Huub Stevens een geldboete gekregen voor zijn gedrag tijdens de bekernederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Schalke 04 verloor eind vorige maand het duel met 1-3. Terwijl Jermaine Jones op de gebroken teen van Marco Reus ging staan, ging ook Huntelaar over de schreef. De Oranje-international kreeg bij een 0-1 achterstand zijn tweede gele kaart. "Beide spelers krijgen een boete", aldus Stevens in Kicker.

"Iedereen richt zich op Jermaine, maar Klaas-Jan heeft ook iets gedaan wat niet kan. Hij kreeg onnodig een tweede gele kaart en daardoor verloren we de wedstrijd. Daarover spreekt echter niemand en dat is niet eerlijk", vindt de Nederlandse coach. "We hebben dit besproken en ze moeten ervan leren. Daarmee is alles afgehandeld."

Jermaine Jones kreeg voor zijn trap op de voet van Reus een schorsing van acht weken van de Duitse voetbalbond. Hij kan pas op 1 maart weer in actie komen, waardoor de Amerikaan zes wedstrijden van Die Königsblauen moet missen. Schalke is de huidige nummer drie van de Bundesliga.