Nominaties schrijversgilde WGA bekend

dekatophetspek

Het Amerikaanse Writers Guild of America (WGA) heeft onder meer The Descendants van George Clooney en Bridesmaids van Kristen Wiig genomineerd voor een WGA Award. Dat maakte de organisatie gisteren bekend. De nominaties van het scenaristengilde gelden als een indicator voor de Oscarnominaties.

The Descendants werd genomineerd in de categorie beste bewerkte scenario voor regisseur Alex Payne en scenaristen Nat Faxon en Jim Rash. In dezelfde categorie werden ook Steve Zaillan en Aaron Sorkin genomineerd voor de honkbalfilm Moneyball, met Brad Pitt in de hoofdrol.

Zaillan maakt nogmaals kans in dezelfde categorie voor zijn script van The Girl with the Dragon Tattoo, met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen. Ook het racismedrama The Help, geschreven en geregisseerd door Tate Taylor, dingt mee naar een prijs voor beste aangepaste scenario. Daarnaast doet de 3D-avonturenfilm Hugo, met een scenario van John Logan en onder regie van Martin Scorsese, mee in deze categorie.

Wiig werd voor beste originele scenario genomineerd met haar script van de komedie Bridesmaids, waarin ze ook een van de hoofdrollen vertolkt. Ze mag het opnemen tegen Woody Allen en zijn Midnight in Paris. De andere drie genomineerden in deze categorie zijn het familiedrama Win Win, de duistere komedie Young Adult en het drama 50/50, over kanker.

De Writers Guild of America Awards 2012 worden op zondag 19 februari uitgereikt in Los Angeles.


Nominaties schrijversgilde WGA bekend (Foto: Novum)