Gratis parkeren Nijmegen door storing automaten

Redactie

Bezoekers van Nijmegen kunnen tijdelijk gratis parkeren vanwege een storing in nieuwe parkeerautomaten in de stad. De 260 nieuwe automaten vertonen kinderziektes door een probleem in de software van de apparaten, meldde de gemeente donderdag.

De leverancier probeert de defecten te verhelpen, maar stuit daarbij op problemen. Zo blijken automaten die de afgelopen week opnieuw aan zijn gezet vervolgens wederom niet goed te werken.

Omdat de leverancier niet kan garanderen dat de problemen voor het weekend zijn verholpen, heeft de gemeente besloten voorlopig geen parkeergeld te innen bij de automaten op straat in de binnenstad. Ook op het P+R-terrein Waalsprinter, het Molenpoortdak en de terreinen Wedren, Julianaplein en Nassasingel is het tijdelijk gratis parkeren.

In de parkeergarages moet wel gewoon worden betaald. De automaten daar werken wel naar behoren. Mensen met een parkeervergunning binnen de singels kunnen als er in de buurt geen parkeerplek te vinden is wel tijdelijk gratis in parkeergarages parkeren. Personeel van winkeliers wordt vanwege de verwachte drukte opgeroepen niet met hun auto naar de binnenstad te komen.