Nationaal Songfestival wordt The Voice-reünie

Redactie

Raffaëla Paton, Joan Franka, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Tim Douwsma gaan naar het Nationaal Songfestival. Paton, Franka, Jozefzoon en De Boer deden vorig jaar allemaal mee aan The Voice of Holland. Peroti schreef nummers voor The Voice-winnaar Ben Saunders en andere kandidaten.

"Het wordt spannend, maar ik ga voor de winst", reageert Paton, die in 2006 de derde editie van Idols won. Jozefzoon eindigde voor De Boer als tweede in de competitie. De zangeres is momenteel bezig met het maken van een album, maar denkt dat ze dat goed kan combineren met het songfestival. "Ik ga gewoon doen waar ik goed in ben."

Paton gaat haar geluk beproeven met het nummer Chocolatte, Franka met You and Me en Peroti met Take Me As I Am, dat door onder meer Alain Clark werd geschreven. Jozefzoon probeert het met We Can Overcome en De Boers liedje heet Children of the World. Douwsma doet een poging met Undercover Lover.

De TROS zou eigenlijk eind november bekendmaken welke acts doorgaan naar het Nationaal Songfestival, maar had meer tijd nodig door het grote aantal inzendingen. In totaal werden 491 liedjes ingestuurd, onder anderen door Ben Cramer, Jan Vayne, Antje Monteiro en Dries Roelvink.

De zes kandidaten voor het Nationaal Songfestival zijn gekozen door een selectiecommissie met daarin onder anderen John de Mol, die ook The Voice produceert, Cornald Maas en Daniël Dekker. "Ik wil dat we echt de finale gaan halen", reageert de Mol. Om dat doel te bereiken is ook een adviescommissie opgezet met honderd buitenlanders die de vakjury gaat adviseren.

Het Nationaal Songfestival vindt plaats op 26 februari. Drie maanden later staat de winnaar op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.


Nationaal Songfestival wordt The Voice-reünie (Foto: Novum)