'Natalie Portman wil weer aan de slag'

dekatophetspek

Natalie Portman wil weer aan het werk. De actrice is sinds haar bevalling in juni niet bezig geweest met haar carrière, maar overweegt nu de hoofdrol in de sciencefictionfilm Jupiter Ascending. Dat schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

De 30-jarige Portman won vorig jaar een Oscar voor haar rol in het drama Black Swan en richtte zich daarna op haar gezinsleven. Jupiter Asccending wordt gemaakt door The Matrix-regisseurs Lana en Andy Wachowski. Ook schreven de broers het scenario en produceerden de sciencefictionthriller V For Vendetta, waarin Portman eveneens de hoofdrol had. Waar de film over gaat, is nog niet bekendgemaakt.

De actrice had al getekend voor een rol in de actiefilm Thor 2, die volgend jaar moet verschijnen. Die productie komt moeizaam van de grond. Portman wond zich vorige maand nog op over het ontslag van regisseuse Patty Jenkins. De actrice had de regisseuse zelf aangedragen, maar ze werd vervangen door Alan Taylor.

Daarnaast werkt Portman aan een documentaire over veganisme. De actrice heeft na het lezen van het boek Eating Animals van Jonathan Safran Foer besloten niets dierlijks meer te eten. De auteur liet vorig jaar in een interview weten dat Portman van plan is een 'heel persoonlijke' documentaire te maken naar aanleiding van zijn boek.


'Natalie Portman wil weer aan de slag' (Foto: Novum)