Tribes Universe even op pauze

Terry (Lord_Hydra)

De productie van het online schietspel Tribes Universe is in de ijskast gezet. Gamestudio Hi-Rez Studios maakt eerst een ander schietspel, Tribes Ascend, voordat het verdergaat met het online spel. Dat heeft studiobaas Todd Harris gezegd in een interview met PC PowerPlay Magazine.

De studio heeft de rechten van de Tribes-serie in het najaar van 2010 gekocht en begon direct met de productie van het vijfde deel in de serie. Dat was het online spel Tribes Universe, maar nu krijgt Tribes: Ascend voorrang. Het spel zit nu in een testfase.

"Toen we de rechten binnen hadden, was het zaak voor ons om de bewegingen, fysieke eigenschappen en het gevoel van de gevechten goed te krijgen", zegt Harris tegen het tijdschrift. Tribes is een schietspel waarbij spelers op planeten met elkaar kunnen vechten. Vliegen en zweven speelt hierbij een grote rol.

Het origineel dat verscheen in 1998 was een van de eerste schietspellen waarin spelers met meer dan honderd gamers tegelijk via internet konden spelen. Het laatste spel, Tribes: Vengeance, werd in 2004 uitgegeven.

Het is niet bekend wanneer Tribes: Ascend precies wordt uitgegeven. Het schietspel moet dit jaar verschijnen voor pc en Xbox 360.


Tribes Universe even op pauze (Foto: Novum)