Lilly Collins in remake The Evil Dead

dekatophetspek

Lilly Collins is in bespreking voor de hoofdrol in een remake van de horrorklassieker The Evil Dead. Haar rol van Mia zou een directe opvolger zijn van Ash, het hoofdpersonage dat Bruce Campbell speelde in het origineel uit 1981. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Of Mia, net als Ash, een kettingzaag aan haar afgehakte arm schroeft, is nog onduidelijk.

De 22-jarige Collins speelde eerder in The Blind Side met Sandra Bullock, maar ook het horrorgenre is haar niet vreemd. Zo was ze vorig jaar te zien in Priest met Paul Bettany en Abduction met Taylor Lautner. Ze is vanaf 25 april te zien als Sneeuwwitje in de sprookjesfilm Mirror Mirror, met Julia Roberts als de boze koningin.

The Evil Dead gaat over vijf jongeren die naar een afgelegen boshut gaan om bij te komen. Daar blijken echter demonische wezens te schuilen waardoor de vrienden een voor een worden bezeten. Vooral Mia is kwetsbaar, want ze is nog maar onlangs hersteld van een overdosis drugs.

The Evil Dead staat onder regie van de Uruguayaan Fede Alvarez, en moet volgend jaar uitkomen. De film wordt mede geproduceerd door Sam Raimi, die het origineel regisseerde.


Lilly Collins in remake The Evil Dead (Foto: Novum)