Di Montezemolo noemt opvolgers Massa

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft een lijstje genoemd van coureurs die in beeld zijn om Felipe Massa op te volgen. De Braziliaan rijdt dit jaar nog in de tweede Ferrari en kan bij goede prestaties contractverlenging afdwingen, maar de Italiaanse renstal houdt ook rekening met een ander scenario.

"2012 wordt een cruciaal jaar voor Felipe, maar we mogen niet vergeten dat hij met regelmaat sneller was dan Michael Schumacher en Kimi Räikkönen. Als hij de banden beter onder de knie krijgt, zal het dus ongetwijfeld weer veel beter met hem gaan," zei Di Montezemolo die aangeeft dat Massa beter moet presteren, maar dat de Braziliaan ook nog steeds het vertrouwen van het team geniet.

Mocht Massa niet aan de verwachtingen voldoen en geen contractverlenging afdwingen dan is een lijst met opvolgers al klaar. "Jenson Button heeft een geweldig seizoen achter de rug, Mark Webber is een uitstekende tweede coureur en Nico Rosberg heeft het goed gedaan in een matige auto. Daarnaast zou het natuurlijk ook goed om zelf coureurs op te leiden. Sergio Pérez is daar een voorbeeld van, want hoewel hij momenteel voor Sauber rijdt, maakt hij deel uit van de Ferrari Academy. Ook Jules Bianchi kan zich bovendien goed gaan doorontwikkelen, mits hij de kans krijgt om ergens te gaan testen."