Rotterdam gelast markten af wegens wind

Redactie

Marktmeesters in Rotterdam hebben donderdagochtend vroeg besloten de markten in Delfshaven, Hoogvliet en IJsselmonde niet door te laten gaan. Vanwege de harde wind en de voorspelde windstoten tot 110 kilometer per uur is het niet verantwoord, laat de gemeente weten.

"Het is een te groot risico voor bezoekers en marktkooplieden om de markt in deze weersomstandigheden door te laten gaan", zegt Fred Marree van Stadstoezicht. Een aantal marktkooplieden gaf woensdag al aan de markt een dagje over te slaan. "Vandaag is het weer nog slechter en met de weersvoorspellingen moet je ook rekening houden", aldus Marree.

Op het Visserijplein in Delfshaven werden de marktkramen woensdagmiddag al opgesteld. "Vanochtend vlogen de planken door de lucht. De kooplieden die vanmorgen vroeg met hun waren op de markt aankwamen, besloten door de weersomstandigheden huiswaarts te keren. Met het besluit de markt niet door te laten gaan waren zij het helemaal eens."

Hoewel het zelden gebeurt, was de laatste keer dat een markt in Rotterdam werd afgelast op 13 december. Toen ging de markt op de Binnenrotte in het centrum niet door vanwege harde wind.