Federer probleemloos naar eerste seizoenszege

Niels (DerMeister)

Roger Federer heeft zijn eerste overwinning van 2012 te pakken. De Zwitser rekende in de eerste ronde van het tennistoernooi van Doha binnen een uur af met de Rus Nikolaj Davydenko: 6-2, 6-2.

Afgelopen weekeinde ging Federer bij het demonstratietoernooi in Abu Dhabi, de officieuze opening van het tennisseizoen, nog flink onderuit tegen Novak Djokovic en Rafael Nadal. De voormalig nummer een van de wereld speelt in de volgende ronde tegen de Sloveen Grega Zemlja, die won van Sergei Bubka uit Oekraïne.

Nadal had aanzienlijk meer moeite om de tweede ronde te bereiken. De Spaanse nummer een van de plaatsingslijst ontdeed zich in drie sets van de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-3, 6-7 (2), 6-3. Nadal treft in de volgende ronde weer een Duitser. De qualifier Denis Gremelmayr won met 6-3, 6-2 van de Italiaan Potito Starace.

In het Australische Brisbane kende Andy Murray ook een frisse seizoensstart. De Brit, die zondag Ivan Lendl aanstelde als coach, won in drie sets van Michail Koekoesjkin: 5-7 6-3 6-2.