Vervolg op Dragon Tattoo toch in de maak

Borizzz

Het vervolg op The Girl with the Dragon Tattoo komt er wel degelijk. Dat zegt een woordvoerder van Sony tegen het Amerikaanse Entertainment Weekly. De producent liet in november al weten dat The Girl Who Played with Fire in 2013 zou verschijnen, maar na het matige succes van Dragon Tattoo werd het onzeker of de productie doorgang zou vinden.

The Girl With the Dragon Tattoo ging op 20 december in Noord-Amerika in première en daarna in enkele andere landen, waaronder Groot-Brittannië. De film bracht tot nu toe wereldwijd ruim 72 miljoen dollar op. Dat is niet geweldig met een budget van negentig miljoen, maar de film moet in Australië en vele landen in Europa en Azië nog in première gaan. Daarnaast krijgt de film doorgaans lovende kritieken van pers en publiek.

Sony laat zich niet uit het veld slaan door de tegenvallende cijfers. "The Girl with the Dragon Tattoo doet het nog steeds overal goed", zegt de woordvoerder. "Aan de planning om het volgende boek te verfilmen is niets veranderd."

De films zijn gebaseerd op de boeken van de Zweedse schrijver Stieg Larsson over het fictieve tijdschrift Millennium. De bedoeling is de eerste drie delen te verfilmen, eindigend met The Girl Who Kicked the Hornet's Nest. Deze drie boeken werden eerder al in het Zweeds verfilmd, met Noomi Rapace in de hoofdrol.

Scenarist Steve Zaillian neemt wederom de pen ter hand voor het Amerikaanse vervolg. David Fincher heeft nog niet toegezegd of hij de tweede film ook gaat regisseren. Hoofdrolspelers Daniel Craig en Rooney Mara hebben al wel getekend voor The Girl Who Played with Fire.

The Girl with the Dragon Tattoo draait vanaf 19 januari in de Nederlandse bioscopen.


Vervolg op Dragon Tattoo toch in de maak (Foto: Novum)