Gijs Staverman wil rol in boerenfilm

Borizzz

Radiopresentator Gijs Staverman ziet een rol in de film Boerenliefde wel zitten. Ook Regisseur Steven de Jong is enthousiast. "Ik wil hem wel eens flink aftesten, als hij dat wil", zei de Fries dinsdagochtend op radiozender Q-Music. Staverman is vastberaden auditie te doen voor zijn rol.

"Maak je borst maar nat", waarschuwt De Jong de 45-jarige radiopresentator. De regisseur twijfelt of Staverman wel een boer kan spelen. "Qua uitstraling denk ik bij Gijs Staverman niet direct aan een boer." "Ik heb vroeger koeien gemolken", gooit Staverman op, in de hoop toch voor die rol in aanmerking te komen.

De Jong heeft voor Staverman een rol als tv-producent op het oog. "En die heeft nogal een grote mond en is enorm ambitieus." De radiopresentator ziet ook dat wel zitten. "Dat is helemaal niks voor mij, maar dat vind ik wel een leuke rol om te spelen." De twee gaan hun best doen om Staverman in de film te krijgen. Het zou de eerste filmrol voor Staverman zijn.

In Boerenliefde wordt een boer verliefd op een Hilversumse presentatrice. "Het moet een heel vrolijke film worden en een vette knipoog naar al die succesvolle programma's die ervoor zorgen dat boeren aan de vrouw komen."

De 49-jarige De Jong maakte eerder films als Penny's Shadow en De Hel van '63. Boerenliefde moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Gijs Staverman wil rol in boerenfilm (Foto: Novum)