Oscaruitreiking mogelijk weg uit Kodak Theatre

Borizzz

De Oscars worden vanaf volgend jaar wellicht niet meer uitgereikt in het Kodak Theatre aan de Hollywood Boulevard in Los Angeles. De organisatie die de tv-registratie van de uitreiking van de Academy Awards verzorgt, overweegt vanaf 2013 te verkassen. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Het contract met het Kodak Theatre loopt al sinds de bouw van het theater in 2002. De optie bestaat echter het contract na tien jaar eenzijdig op te zeggen. Een lid van de raad van bestuur benadrukt dat het een financiële beslissing is.

Kodak zit in de problemen en zei in oktober een bank in de arm te hebben genomen om financieel advies in te winnen. De kans bestaat dat de fotogigant zich terugtrekt als hoofdsponsor van het Kodak Theatre. In dat geval zullen de huurovereenkomsten met gebruikers van het pand worden herzien.

Toch zal de Academy nog goed moeten zoeken om een betere locatie te vinden. Het Kodak Theatre werd destijds gebouwd speciaal naar de wensen van de organisatie om de tv-uitzending te kunnen herbergen. Een van de voordelen boven andere theaters is het enorme podium. Het is met bijna veertig bij twintig meter een van de grootste ter wereld.

De tv-uitzending wordt jaarlijks door ruim een miljard mensen bekeken. De volgende Oscaruitreiking vindt plaats op zondag 26 februari.