It4i: "Tourstart reëel"

Peterselieman

De wielerploeg It4i acht het vrijwel zeker dat het team aan de start zal staan van de komende editie van de Tour de France. De Nederlandse formatie weet dat bij de wildcards er concurrentie is van Cofidis, Saur en Europcar, maar gaat er vanuit dat het goedkomt.

"We kwamen slechts vier punten tekort voor de WorldTour-licentie waardoor we verzekerd waren van deelname aan alle grote wedstrijden. Op sportieve waarden staan we sowieso boven teams als Cofidis en Saur," zei teammanager Iwan Spekenbrink die zijn seizoensplanning al op de Tour afgestemd heeft. Hij weet dat hij met Marcel Kittel en John Degenkolb twee sterkte troeven achter de hand heeft.

Deze twee Duitsers zouden er met hun goede prestaties voor kunnen zorgen dat na het wegvallen van zenders ARD en ZDF het wielrennen in Duitsland toch onder de aandacht kan worden gebracht. De voormalige Skil-ploeg mag in ieder geval al starten in de Rondes van Qatar en Oman die ook door de Tourorganisator ASO geleid worden. "Kittel zou het komende jaar wel eens de uitdager van Mark Cavendish kunnen worden. Daar houdt de Tour zeker rekening mee."