Geen grote incidenten tijdens jaarwisseling

Redactie

De jaarwisseling is volgens de politie verlopen zonder grote incidenten. Wel werden in de grote steden tientallen mensen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, mishandeling en vernieling. In het Noord-Brabantse Sint Oedenrode is door een steekpartij een persoon om het leven gekomen. Er zijn meerdere mensen aangehouden.

In de regio Rotterdam zijn 99 mensen opgepakt en in de regio Utrecht staat de teller op 47 aanhoudingen. De politie Hollands-Midden, waar onder meer Leiden onder valt, meldt 33 aanhoudingen voor diverse overtredingen.

Ook in Amsterdam verliep de jaarwisseling zonder grote incidenten. In totaal werden 123 mensen aangehouden voor onder meer bedreiging, openlijke geweldpleging en vernieling. Verder werden opvallend veel inbraken gemeld, bijna vijftig. Op de Boetonstraat werden na een tip twee inbrekers aangehouden.

In Zoetermeer zijn door de ME veertien mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De ME werd ook ingezet in de Haagse wijk Ypenburg, waar het onrustig was. Volgens de politie is de ME door de straten gereden en is enkele bewoners gevraagd naar binnen te gaan.