[Premier League] Liverpool sluit jaar af met zege op Newcastle

Peterselieman

Liverpool heeft het jaar afgesloten met een zege op Newcastle United in de Premier League. De ploeg van trainer Kenny Dalglish won thuis met 3-1. Craig Bellamy (2) en Steven Gerrard scoorden voor Liverpool, nadat Newcastle door een eigen doelpunt van Daniel Agger op voorsprong was gekomen.

Liverpool had op Anfield Road iets meer balbezit, maar kansen lieten op zich wachten. In de 25e minuut was het Newcastle dat de eerste mogelijkheid benutte. Een kopbal van Yohan Cabaye belandde via Agger achter doelman Jose Manuel Reina. De Reds stelden echter snel orde op zaken via Craig Bellamy.

Liverpool nam na 67 minuten ook de leiding. Opnieuw was Bellamy de doelpuntenmaker. De Welshmen schoot raak uit een vrije trap, nadat doelman Tim Krul en Danny Simpson elkaar in de weg liepen. Bij Newcastle leek het verzet daarna gebroken. Steven Gerrard maakte er na een fraaie aanval 3-1 van.

Liverpool, waar Dirk Kuijt een kwartier voor tijd zijn opwachting maakte, stijgt naar de vijfde plaats met 34 punten. Newcastle bezet de zevende stek met dertig punten.