Activision beschermt geheim Skylanders

Stefan Walthie (StefanW)

De magie van het avontuurlijke kinderspel Skylanders: Spyro's Adventure moet geheim blijven. Uitgever Activision heeft Brandon Wilson, een Amerikaanse techneut, verboden te sleutelen met de techniek achter het computerspel. Dat laat Wilson weten op zijn weblog.

Het gamebedrijf beschuldigt Wilson onder meer van hacken en het verspreiden van informatie. De Amerikaan ontkent dit en zegt gewoon nieuwsgierig te zijn naar de RFID-techniek. Wel had hij informatie op een internetserver opgeslagen voor eigen gebruik. Wilson heeft Activision laten weten te stoppen met zijn 'hacks' en al het bewijs te verwijderen.

Wilson had door kunnen gaan met zijn geknutsel. De Amerikaan voelt er echter niets voor om vanwege zijn eigen nieuwsgierigheid voor de rechtbank te moeten verschijnen. Hij ziet daarom af van verder onderzoek.

Om Skylanders: Spyro's Adventure te spelen worden plastic wezentjes op een platform, dat op een spelcomputer is aangesloten via een usb-verbinding, geplaatst. Het virtuele personage dat hoort bij dat specifieke poppetje verschijnt vervolgens op het beeldscherm. Op die manier kunnen kinderen zowel virtueel als fysiek met hun favoriete Skylanders spelen.

Het spel is beschikbaar voor onder meer Wii en Xbox 360. Dankzij het usb-platform kunnen kinderen met een Wii hun poppetjes meenemen naar vrienden met een Xbox om daar verder te spelen met hun eigen personages.


Activision beschermt geheim Skylanders (Foto: Novum)