Gunzerker-klasse Borderlands 2 geprofileerd

Terry (Lord_Hydra)

In augustus kwam er al een teaser uit van Borderlands 2 waarin we kennismaakten met één van de nieuwe klassen, de Gunzerker. Gearbox heeft nu wat nieuwe informatie vrijgegeven over deze brute, dubbel wapendragende klasse.

De Gunzerker heeft de mogelijkheid om twee wapens simultaan te gebruiken, maar enkel voor een gelimiteerde tijd. Dit houdt in dat er een zeker tactisch inzicht komt kijken bij het gebruik van deze klasse en dat de speler voor de keuze gesteld wordt welke wapens te gebruiken en wanneer. Er zijn drie zogenaamde skill-trees in deze klasse. Bij de eerste blijft de Gunzerker langer in berzerk-modus na een kill. De tweede is meer een tank-tree, waarbij de Gunzerker zich meer als een schild opstelt met meer health en tegenstanders uitdaagt hem aan te vallen in plaats van zwakkere teamgenoten. Tenslotte is er een tree genaamd Gun Lust die zich meer lijkt te richten op solo-play, met vampierachtige aanvallen en speciale vaardigheden, waardoor er bijvoorbeeld meer schade gedaan wordt met de laatste kogel in het magazijn.

Verder heeft Gearbox aangegeven dat de Siren-klasse zal terugkeren in Borderlands 2, maar dan anders. "It won't necessarily be a phasewalker like the last time out. Instead, the gameplay will be very, very different and very, very new," aldus schrijver Anthony Burch.