Boere: "Bij Ajax zag ik niet veel perspectief"

Niels (DerMeister)

Het 19-jarige talent Tom Boere verruilt Ajax voor AA Gent. De spits van het tweede elftal van de Amsterdammers ziet meer perspectief bij de Belgische club.

Boere, afkomstig uit het Zeeuwse Terneuzen, tekende een drieënhalf jarig contract bij Gent. "Ze gaven gelijk aan heel veel vertrouwen in me te hebben. Ik had dat andersom ook. Vandaar de keuze", legt hij uit aan SEG.

"Bij Ajax zag ik niet veel perspectief. Dat was voor mij duidelijk. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant zet ik nu een goede stap. Bij Gent heb ik meer perspectief. Mogelijk gaat Coulibaly weg en dan word ik gewoon de eerste spits. Ik sluit me sowieso gewoon aan bij de eerste selectie."

Boere kwam in het verleden al uit in de jeugdopleiding van Gent. "Ik ben Gent na mijn vertrek uiteraard blijven volgen", zegt de aanvaller. "De club heeft zich de afgelopen jaren echt geëvolueerd. Er is een mooier complex, met betere faciliteiten. Bovendien is er een nieuw stadion op komst. Gent is een heel mooie en stabiele club. Een club met ambitie en perspectief. Het gaf een speciaal gevoel dat ze me terug wilden halen."