[PDC] Lewis, Jenkins naar kwartfinales

Niels (DerMeister)

Gisteren stonden tijdens de PDC World Darts Championship 2012 behalve de laatste partijen uit de zestiende finales ook al twee confrontaties uit de achtste finales op het programma. Zo mochten Adrian Lewis en Terry Jenkins al in actie komen voor een plaatsje bij de laatste acht.

Lewis trof in de achtste finales Wayne Jones en gunde zijn opponent slechts vier legs. Jackpot, titelverdediger tijdens het PDC-WK, won met 4-0 van Jones. Lewis, net als vijftienvoudig werelkampioen Phil Taylor afkomstig uit Stoke-on-Trent, kende alleen in de derde set een licht verval, maar verder had hij totaal geen moeite met The Wanderer. In de kwartfinale neemt Lewis het op tegen Terry Jenkins.

Jenkins, die een ronde eerder nog van Co Stompé won, nam het in zijn partij in de achtste finales op tegen Justin Pipe. Pipe staat bekend om zijn enorm trage spel, maar wist hiermee Jenkins niet van de wijs te brengen. The Bull gooide een sterke partij, kwam tot een gemiddelde van ruim 100 punten en wist Pipe met 4-1 in sets te verslaan.