Celtic wint Old Firm van Glasgow Rangers

Niels (DerMeister)

Celtic heeft vanavond dankzij een treffer van Joe Ledley met 1-0 weten te winnen van Glasgow Rangers. Door de zege pakten The Bhoys de koppositie in de Schotse koppositie.

Celtic-trainer Neil Lennon gunde in The Old Firm oud-Heerenvener Georgios Samaras een basisplaats. Bij de thuisploeg ontbrak onze landgenoot Glenn Loovens vanwege een blessure. Bij Glasgow Rangers stond topscorer Nikica Jelavic in de aanval opgesteld.

De Rangers begonnen sterk aan het duel en kregen al snel een grote kans via Lee Wallace. De verdediger vond echter Celtic-goalie Fraser Foster op zijn weg. Vervolgens gebeurde er vrij weinig in de eerste helft. Na rust kwam Celtic beter in het spel en dit resulteerde in een gevaarlijk afstandsschot van James Forrest.

Rangers-doelman Alan McGregor wist deze tot hoekschop te verwerken. Daaruit wist Joe Ledley met een kopbal Celtic op 1-0 te zetten. In het restant van de tweede helft ontaardde de partij in een flinke schoppartij en met name de bezoekers deelden forse tikken uit.