Regisseur moest Sandra Bullock overhalen

dekatophetspek

Regisseur Stephen Daldry moest flink zijn best doen om Sandra Bullock in zijn film Extremely Loud and Incredibly Close te krijgen. De Brit heeft haar zelfs thuis bezocht om haar te overtuigen weer in een film te spelen, wat ze sinds 2009 niet meer had gedaan. De actrice had een gebroken hart, omdat haar man Jesse James haar had bedrogen waarna een scheiding volgde.

"Ik was helemaal tevreden om voor altijd kapot te zijn", zegt de 47-jarige actrice. "Ik wilde niet meer werken of uit mijn toestand komen." De actrice won een Oscar voor haar rol in The Blind Side uit 2009 en leverde daarna geen films meer af.

De regisseur vertelde Bullock al haar films te hebben gezien. "Het spijt me", antwoordde de actrice met een goed gevoel voor zelfspot. Uiteindelijk wist de regisseur van films als Billy Elliot en The Hours Bullock te overtuigen. "Deze kans was te groot om te laten liggen."

In Extremely Loud and Incredibly Close, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer, speelt Bullock de moeder van een jongetje wiens vader is overleden bij de aanslagen van 11 september 2001. Bullock is blij dat Daldry haar heeft overgehaald om weer te acteren. "Wat een geweldige manier om terug in het zadel te komen."

De actrice lijkt haar carrière weer helemaal opgepakt te hebben en werkt momenteel aan de sciencefictionthriller Gravity met George Clooney. Extremely Loud and Incredibly Close, waarin ook Tom Hanks te zien is, draait vanaf 9 februari in de Nederlandse bioscopen.


Regisseur moest Sandra Bullock overhalen (Foto: Novum)