Muziekbond boos over on-Amerikaanse soundtrack

Redactie

De Noord-Amerikaanse Bond voor musici (AFM) is kwaad omdat de soundtrack van de sciencefictionthriller The Hunger Games in Londen wordt opgenomen. President Ray Hair heeft contact opgenomen met filmmaatschappij Lionsgate, maar de productie wordt voortgezet in Groot-Brittannië.

Volgens Hair krijgt de productie van de film subsidie van de Amerikaanse staat. "Het is niet in de haak dat een bedrijf dat twee miljard waard is naar Europa gaat met Amerikaans belastinggeld. Zo worden Amerikaanse en Canadese musici benadeeld." De AFM vindt dat de soundtrack, net als alle medewerkers van de film, helemaal Amerikaans moet zijn.

Vorige week maakte Lionsgate bekend dat de Amerikaanse zangeres Taylor Swift de titelsong van The Hunger Games gaat zingen. Ook de Canadese band Arcade Fire en de Amerikaanse band Decemberists zijn in de groots opgezette filmproductie te horen.

De Amerikaanse muziekproducent T-Bone Burnett, die vorig jaar een Oscar won voor de muziek van de film Crazy Heart, is verantwoordelijk voor de soundtrack van The Hunger Games. De film draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscopen.