Ramos (RKC) op weg naar negatief record

Niels (DerMeister)

RKC Waalwijk kan tevreden zijn over de eerste seizoenshelft, maar Guy Ramos zit het vooralsnog niet mee. De verdediger staat halverwege het seizoen op negen gele kaarten.

Daarmee is de verdediger twee gele prenten verwijderd van het Eredivisie-record. Raymond Atteveld, Barry van Galen, Aleksander Rankovic, Jorge Acuna en Mihai Nesu kregen in het verleden elf gele kaarten in één seizoen.

"Alles gaat fout"
, zei Ramos tegen het Algemeen Dagblad. "Niet altijd waren ze terecht, maar het staat er dus wel. Negen gele kaarten. Dan ga je toch nadenken of je anders moet verdedigen. Of anders staan. Maar dan lopen ze je aan alle kanten voorbij." Ramos denkt dat hij 'gezocht' wordt.

"Na een overtreding krijg ik soms sneller een kaart dan wanneer een ander iets soortgelijks doet. Hoe ik het duel inga, komt heel wild over. Maar ik heb niemand écht geblesseerd. Het zijn kleine overtredingen", aldus Ramos, die met een eigen doelpunt ook nog Ajax aan een zege hielp deze maand. "Dat zoiets mij weer overkomt... Klote is het. Het is de wet van Murphy. Alles gaat fout."