[Premier League] Bale schiet Tottenham langs Norwich

Peterselieman

Gareth Bale heeft zijn club Tottenham Hotspur dinsdagavond een overwinning op Norwich City geschonken. Door twee treffers van de Welshman werd het uitduel met 2-0 gewonnen. Beide treffers produceerde Bale in de tweede helft. Rafael van der Vaart deed 85 minuten mee.

Door de zege verkleinden de Spurs het gat met de koplopers Manchester City en Manchester United tot zeven punten, met bovendien nog een wedstrijd tegoed. Norwich blijft elfde.

Bale had het duel ook al voor rust kunnen beslissen. De middenvelder kwam viermaal in scoringspositie. Tweemaal schoot hij naast en de andere keren vond hij doelman John Ruddy op zijn weg. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Emmanuel Adebayor, maar de spits uit Togo verloor het overzicht in kansrijke positie.

In de tweede helft sloeg Bale alsnog toe. Tien minuten na rust nam hij op aangeven van Adebayor de openingstreffer voor zijn rekening en halverwege de tweede helft sloeg Bale nogmaals toe. Luka Modric bediende hem goed in de diepte, waarop Bale de bal subtiel over goalie Ruddy stiftte. In de slotfase had de score nog hoger op kunnen lopen, maar Modric hielp een goede mogelijkheid om zeep.


Bale schiet Tottenham langs Norwich (Foto: Novum)