'Van Persie wekt interesse FC Barcelona'

Sjors (Sj0rSz)

Robin van Persie is al het hele jaar in bloedvorm, wat andere ploegen ook op begint te vallen. Dit geldt ook voor FC Barcelona, dat onze landgenoot volgens verschillende bronnen wil binnenhalen als vervanger van David Villa. De laatstgenoemde speler heft namelijk een gebroken scheenbeen.

Van Persie is voor FC Barcelona een interessant doel, aangezien zijn huidige contract met The Gunners nog maar anderhalf jaar doorloopt. Bovendien heeft de international van het Nederlands elftal nog niet de intentie om zijn verblijf in het Emirates Stadium te verlengen. Hierdoor is de speler voor de Catalanen een betaalbare aanwinst.

"Ik hou nog steeds van het mooie voetbal en dat zal altijd zo blijven. Maar ik ben de laatste jaren wel realistischer geworden", liet Van Persie in een eerder stadium weten. Deze uitspraak zou vooral samenhangen met het feit dat Arsenal al even geen prijzen meer heeft gepakt.

"Het is te romantisch om te denken dat je alleen kan winnen met mooi spel. Barcelona is echter de uitzondering. Om eerlijk te zijn, zijn zij en Arsenal de enige ploegen die ik vaak op televisie kijk."