Riis: "Andy is niet serieus genoeg"

Sjors (Sj0rSz)

De relatie tussen de gebroeders Schleck en Bjarne Riis is zoals veel mensen weten niet geweldig. De ploegleider van Team Saxo Bank gaf de psychologische oorlogsvoering vandaag een nieuwe impuls door pittige uitspraken over Andy te doen.

"Alle ingrediënten zijn aanwezig bij Andy", begon Riis nog positief in de Deense krant Ekstra Bladet. "Maar zijn zwakte is, dat bij hem de wil ontbreekt om nét even die extra stap te zetten. Misschien is dat omdat het hem zo makkelijk komt aanwaaien."

Volgens Riis zal Andy er nooit in slagen om de Tour de France op zijn naam te schrijven. Volgens de Deen zou de renner van Team Leopard-Trek niet serieus genoeg zijn. "Maar hij is nog jong en hij wordt steeds volwassener. Het probleem is echter dat hij koerst in een periode waarin Alberto koerst."

Vervolgens ontstak Riis de loftrompet over Contador, die in 2009 en 2010 de Tour de France op zijn naam schreef. "Ik heb nog nooit een renner gezien die zo getalenteerd was als Contador. Nooit. Dan moet je misschien terug naar Eddy Merckx of Bernard Hinault. Alberto is bijna eng."