Kuipers en TVM uit elkaar

Peterselieman

Simon Kuipers laat zijn contract bij TVM per 1 januari ontbinden. Dat meldt de schaatsploeg vandaag. De 29-jarige schaatser uit Spaarnwoude heeft zijn seizoen per direct beëindigd. Gisteren meldde hij zich al af voor het NK sprint en daardoor kon hij plaatsing voor het WK sprint en de komende wereldbekerwedstrijden ook vergeten.

Kuipers stelt in een reactie dat de beslissing om niet te starten een moeilijke was. "Ik heb het toch moeten doen, omdat mijn lijf niet op het niveau is waarop ik wil presteren." Het niveauverlies komt door een nieuwe richting die Kuipers op wilde, van pure sprinter naar specialist op de middenafstanden. "Dat heeft niet goed uitgepakt. Ik heb een keuze gemaakt en het heeft me niet gebracht wat ik ervan hoopte."

Dinsdag vertrekt Kuipers naar Australië om 'even weg te zijn van het schaatsen'. "Ik wil de kop leegmaken en Thialf niet meer zien." Kuipers verloofde Christine Nesbitt is ook in Australië. "Ze heeft daar bij familie kerst gevierd en ik mis haar wel heel erg."