Rutten overwoog twee keer te stoppen

Sjors (Sj0rSz)

Fred Rutten heeft tot twee keer toe overwogen om zijn contract in te leveren. De trainer van PSV, die aan zijn derde seizoen in Eindhoven bezig is, liet dit in een openhartig interview met De Volkskrant weten.

De eerste keer was aan het einde van het vorige seizoen na het gelijkspel tegen FC Groningen. Na deze wedstrijd eindigde PSV voor de tweede keer op rij op de derde plaats in de Eredivisie, waarna Rutten zijn contract wilde inleveren. "Ik dacht: nu stap ik naar Sanders en zeg hem dat het goed is geweest", aldus de trainer. Uiteindelijk slaagden collega's er in om hem op andere gedachten te brengen.

Rutten
Rutten overwoog twee keer te stoppen (Foto: Pro Shots)

Het tweede moment was na afloop van de oefenwedstrijd tegen Someren. In deze wedstrijd boekte PSV namelijk een zeer krappe overwinning op de provinciegenoot (0-1). Rutten: "Ik dacht: nu zullen we het krijgen. Er zal wel een mannetje of dertig, veertig achter mijn dug-out staan en om mijn vertrek schreeuwen. Maar er viel geen onvertogen woord."

Inmiddels zijn we alweer halverwege het seizoen en staat Rutten nog altijd aan het roer in Eindhoven. Toch rijst steeds meer de vraag hoe lang de samenwerking tussen de trainer en de ploeg uit de Lichtstad standhoudt. In sportief opzicht zijn de prestaties namelijk goed. De ploeg doet nog mee op drie fronten, namelijk de KNVB beker, de Eredivisie en de Europa League.

Toch is het aan de directie van PSV om een keuze te maken. Zij hebben tot op heden nog niet laten weten of het contract van Rutten, dat aan het einde van het seizoen afloopt, verlengd zal worden.