Krasnozhan nieuwe trainer FC Anzhi, Hiddink gepasseerd

Sjors (Sj0rSz)

FC Anzhi Makhachkala heeft in de persoon van Yuri Krasnozhan een nieuwe trainer gevonden. De oefenmeester, die eerder dit jaar zijn congé bij Lokomotiv Moskou kreeg, heeft een contract voor de duur van vijf jaar getekend.

Krasnozhan vervangt bij FC Anzhi Makhachkala de Braziliaan Roberto Carlos en de Rus Andrei Gordeyev. Zij fungeerden sinds het ontslag van Gadzhi Gadzhiyev, dat in september plaatsvond, als interim-trainers.

"Ik ben dankbaar dat de bazen bij Anzhi mij vertrouwen en deze grote verantwoordelijkheid willen geven", liet Krasnozhan in een korte reactie weten.

FC Anzhi Makhachkala gaf tijdens de afgelopen transferperiode flink wat geld uit en slaagde er op die manier in om een flink sterrenelftal op poten te zetten. Zo heeft de club onder meer Samuel Eto'o, Balázs Dzsudzsák en Mbark Boussoufa onder contract staan.

De keuze van FC Anzhi Makhachkala is overigens verrassend te noemen. Een week geleden meldde het NRC Handelsblad namelijk dat Guus Hiddink de nieuwe oefenmeester van de Russische club zou worden. Volgens datzelfde medium zou er een contract voor de duur van een half jaar voor de Varssevelder klaarliggen.