Ongelukken zorgen voor files op snelwegen

Redactie

Ongevallen hebben maandagmiddag geleid tot files op verschillende snelwegen in het land. Op de A6, A1, A2 en de A12 botsten voertuigen op elkaar, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Op de A6 van Lelystad richting Muiden staat omstreeks 16.30 uur negen kilometer file, nadat meerdere voertuigen op elkaar zijn gebotst. Vanwege het ongeval werden twee rijstroken tussen Almeerderzand en Muiderberg afgesloten, meldt de Verkeersinformatiedienst.

De botsing vond rond 14.45 uur plaats. Bij het ongeluk zouden mensen gewond zijn geraakt. Om hoeveel mensen het gaat en hoe ernstig hun verwondingen zijn, is nog onbekend. De twee afgesloten rijstroken werden omstreeks 16.00 uur vrijgegeven en de ingestelde omleiding is ingetrokken.

Op de A1 van Amersfoort richting Amsterdam ging rond 13.30 uur een motorrijder onderuit. Tussen Diemen en het knooppunt Watergraafsmeer werden vervolgens twee rijstroken afgesloten, maar rond 14.15 uur weer vrijgegeven. Over de verwondingen van de motorrijder is niets bekend.

Rond 13.00 uur botsten op de A2 van Utrecht naar Den Bosch twee auto's op elkaar. De linkerrijstrook tussen het knooppunt Everdingen en de afrit Everdingen werd daarop afgesloten, waardoor een korte file van twee kilometer vanaf Vianen ontstond. De rijstrook werd omstreeks 13.30 uur weer vrijgegeven.

Op bijna hetzelfde tijdstip botsten op de A12 vanuit Utrecht naar Den Haag ter hoogte van Nieuwerbrug vier auto's op elkaar. Ook hier werd de linkerrijstrook afgesloten. De file achter het ongeval vrij snel op tot zes kilometer vanaf Woerden. De linkerrijstrook van de A12 kon echter al na een kwartier worden vrijgegeven.

De traditionele file op de A13 bij de IKEA-vestiging in Delft op tweede kerstdag bleef dit jaar uit. De chaos was daar in het verleden zo groot dat extra personeel moest worden ingezet om het verkeer te regelen. Dit jaar bleven de deuren van de vestiging echter gesloten, waardoor ook de files daar uitbleven.