Wolfsen vraagt OM om onderzoek arrestatie Nandlal

bennootje

De Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen vraagt het Openbaar Ministerie onderzoek te doen naar een mogelijk te hardhandig optreden van de politie tegen oud-voetballer en oud-gemeenteraadslid in Utrecht Edu Nandlal afgelopen zaterdagavond. Dat meldt een woordvoerder van Wolfsen maandag.

Nandlal zou met zijn dochter op kerstavond in een busje van zijn schoonmaakbedrijf onderweg zijn geweest naar de nachtmis toen hij door de politie staande werd gehouden, zei oud-fractiegenoot Vincent Oldenborg van de Stadspartij Leefbaar Utrecht zondag. De oud-voetballer werd aangezien voor een inbreker.

Het voormalige gemeenteraadslid liep in 1989 bij de SLM-vliegramp in Suriname een dwarslaesie op, waardoor hij niet snel overeind kon komen. Twee agenten zouden hem daarop hebben geslagen en aan zijn haren overeind gesleept.

Op het politiebureau werd hij volgens Oldenborg opnieuw hardhandig behandeld. Ook kreeg hij van een arts een verkeerde behandeling waardoor hij mogelijk schade aan zijn blaas heeft opgelopen. Nandlal werd uiteindelijk zondagochtend vroeg vrijgelaten, waarna hij naar een ziekenhuis ging.

De politie zei zondag Nandlal uit te nodigen om na de kerst op gesprek te komen.

Nandlal kwam als voetballer onder meer uit voor FC Emmen, FC Utrecht en Vitesse. Bij het vliegtuigongeluk in 1989 kwamen 176 mensen om. Nandlal leerde na zijn dwarslaesie weer te lopen, zij het met moeite. Hij runt inmiddels een schoonmaakbedrijf.