Messi droomt van wereldkampioenschap

Peterselieman

Met zijn club FC Barcelona behaalde Lionel Messi alle denkbare successen, maar met de nationale ploeg van zijn vaderland Argentinië heeft de sterspeler nog een wereld te winnen.

De nationale ploeg van Argentinië heeft al sinds 1993 geen grote prijs meer gewonnen, maar Messi heeft goede hoop dat Los Albicelestes in staat zijn om weer successen te boeken. "Een droom? Wereldkampioen worden en de Copa America winnen. Dat mis ik nog en ik ben ervan overtuigd dat me dat gaat lukken", aldus de sterspeler van Barça tegenover AFA magazine.

"Ik zou heel blij zijn als ik met de nationale ploeg een prijs zou winnen. Maar het lijkt me duidelijk dat ik me niet hoef te bewijzen, ik ben namelijk altijd bereid geweest om te helpen en zo zal ik ook altijd blijven."

"Ik heb niet de indruk dat ik iemand iets verschuldigd ben, laat dat duidelijk zijn. Ik ben gewoon een van de spelers in de Argentijnse ploeg die het beste voor heeft met ons spel. Je ziet ons team beetje bij beetje groeien", zo bemerkt de 24-jarige speler.

Messi vergelijkt de nationale ploeg van zijn vaderland echter niet met zijn club. "Echt waar, dat kun je niet vergelijken, dat heeft geen zin. Barcelona heeft de allerbeste ploeg ter wereld."