Van Persie gelooft heilig in EK-titel Oranje

André

Het Nederlands Elftal verloor zijn laatste duels tegen Zweden (3-2) en Duitsland (3-0). Ondanks de nederlagen is Robin van Persie er van overtuigd dat Nederland komend jaar Europees kampioen kan worden. Ook door de loodzware loting voor de groepsfase is het vertrouwen van het Nederlandse publiek in een goede afloop afgenomen. De aanvaller van Arsenal heeft er echter nog alle vertrouwen in.

"Ja, zeker", zegt hij in De Telegraaf op de vraag of Oranje het EK kan winnen. Dat Duitsland, Portugal en Denemarken de eerste tegenstanders zijn, vindt hij prima. "We zitten in de zwaarste poule. Dat hoeft niet slecht te zijn. Op het WK 2006 hadden we een loodzware groep en waren na twee duels door. Op het EK 2008 zelfde verhaal."

"Als ik naar onze selectie kijk en zie hoe iedereen op dit moment in Europa bij zijn club presteert, dan denk ik dat we de ideale leeftijd hebben om te pieken", aldus de spits van Arsenal. "Ik merk het zelf, met mijn 28 jaar, in mijn totale benadering. Dat hebben de andere jongens waarschijnlijk ook. Door de ervaring word je constanter in je spel. Er zijn weinig uitschieters meer naar beneden. Als prof is dat het belangrijkste. Als je niet constant kunt presteren, maak je geen kans een topper te zijn of mooie carrière te hebben. Op het EK moet je dat constante ook hebben."