Heitinga: "Pech met het speelschema"

Peterselieman

John Heitinga kan dit jaar niet van de feestdagen genieten. Zowel tijdens kerst als met oud en nieuw moet Everton honderden kilometers afreizen voor uitwedstrijden.

"We hebben nogal pech met het speelschema dit jaar", vertelt Heitinga tegen het Algemeen Dagblad. "Op tweede kerstdag, ofwel Boxing Day, spelen we een uitwedstrijd tegen Sunderland. Dat betekent dat we een dag van tevoren al richting het noordoosten vertrekken. Kerst kan ik daardoor eigenlijk alleen 's ochtends met de familie vieren. Mijn vrouw en kinderen reizen daarom 's middags naar Nederland."

Ook met oud en nieuw is Heitinga op pad. Op 1 januari speelt Everton op bezoek bij West Bromwich Albion. "Ook dan vertrekken we al een dag van tevoren. Jammer, maar het hoort er ook gewoon bij. Voetbal tijdens de feestdagen is hier een traditie die al ik-weet-niet-hoe-lang bestaat."

"Vorig jaar was ik geblesseerd in deze periode - en toen mocht ik van de manager naar huis", aldus Heitinga. "Het jaar daarvoor speelden we heel toevallig ook uit tegen Sunderland, toen Boudewijn (Zenden, zwager van Heitinga, red.) daar nog speelde. Na afloop zijn we toen met de hele familie daar in de buurt gebleven voor een leuke avond. Dat was wel gezellig."