''Inter moet zich plaatsen voor CL''

Inter heeft deelname aan de Champions League volgend seizoen, om niet af te hoeven haken bij de Europese top. Dat zegt algemeen directeur Ernesto Paolillo.

''Anders gaan we verder terug in budget en haken we misschien wel af bij de Europese top'', luidt de dreigende tekst van Paolillo richting trainer Claudio Ranieri. In januari hoopt Inter zich te versterken om zo de aanval op de top drie (AC Milan, Juventus, Udinese) in te kunnen zetten. ''Met de nieuwe UEFA-regels omtrent financial fair-play op komst kunnen we ons geen risico's qua uitgaven meer permitteren.''

Inter richt z'n pijlen op Lucas van São Paulo, maar de Braziliaanse club laat de middenvelder niet gaan. De Milanezen richten zich nu op James Rodríguez van FC Porto. De Colombiaan maakte grote indruk vorig seizoen in de Europa League. Hij verlengde onlangs zijn contract tot medio 2016 en kost naar verwachting twintig miljoen euro.

Inter begon het seizoen dramatisch en bivakeerde lange tijd onderaan de ranglijst. Inmiddels zijn de Nerazzurri opgekrabbeld en staat de club vijfde met acht punten minder dan de koplopers AC Milan en Juventus.