Topman implantaatbedrijf PIP gezocht door Interpol

Redactie

De topman van het Franse bedrijf Poly Implants Prothèses (PIP), dat inmiddels omstreden borstimplantaten produceerde, wordt gezocht door Interpol. Jean-Claude Mas staat met foto op de website van Interpol.

PIP is in opspraak geraakt omdat de borstprotheses van het bedrijf een veel hogere kans hebben om te gaan lekken. In de implantaten zijn goedkope, industriële siliconen verwerkt. Deze zouden bovendien mogelijk kankerverwekkend zijn, maar dat is door Frans onderzoek niet bewezen.

In Frankrijk mogen alle vrouwen met een PIP-implantaat op kosten van de overheid de prothese laten verwijderen. De implantaten zijn wereldwijd verspreid. In Nederland is vrouwen aangeraden om langs de arts te gaan.

Mas wordt door de Costa Ricaanse overheid gezocht vanwege misdrijven aangaande 'leven en gezondheid'. Op de website wordt een foto getoond van de 72-jarige Mas.

Interpol gaat niet in op de mogelijke misdaden of de link met Costa Rica. Officals van het in Frankrijk gevestigde Interpol waren vrijdagavond laat niet bereikbaar voor commentaar.


Topman implantaatbedrijf PIP gezocht door Interpol (Foto: Novum)