[PDC] Wade geeft Klaasen lesje darts

Niels (DerMeister)

James Wade heeft met speels gemak de achtste finales van het PDC World Darts Championship 2012 weten te bereiken. De Engelsman won met 4-0 in sets van onze landgenoot Jelle Klaasen, die enorm onder zijn kunnen speelde. Wade treft in de volgende ronde Steve Farmer of Chris Munch.

De eerste set ging erg simpel naar Wade en ook in de tweede set was The Machine ongenaakbaar. Klaasen wist pas in de tweede leg van de tweede set zijn eerste leg van de partij te winnen. In de derde set leek de partij te keren, aangezien Klaasen zijn opponent direct wist te breaken. Twee legs later maakte Wade de break alweer ongedaan. The Machine behield daarna zijn eigen leg en kwam op 3-0 in sets.

Ook in de vierde set begon onze landgenoot erg moeizaam en hij zag Wade, die als outsider geldt voor de eindoverwinning, wel hoge scores op het bord gooien. Het was ook Wade die opnieuw Klaasen wist te breaken. Ook in de vierde leg wist de Engelsman dit te doen en daardoor kwam er na de tweede ronde een eind aan het WK voor Klaasen.