"Vijf procent kans dat we van Ajax of AZ winnen"

Niels (DerMeister)

Gisteren werd Topklasser GVVV tijdens de loting gekoppeld aan de winnaar van de gestaakte partij tussen AZ en Ajax. Dennis van Meegdenburg, de 37-jarige routinier van GVVV, was enorm blij met de loting.

"Dit is super. Beter kun je het niet treffen. Althans, beter misschien wel want het wordt lastig maar het is een droomloting. Ajax heeft mijn voorkeur, dat is al jaren een topclub. Op m'n 37ste in de Arena spelen tijdens de kwartfinale van de KNVB-beker, dat had ik nooit verwacht", aldus Van Meegdenburg.

"We gaan hoe dan ook genieten, wie de tegenstander ook wordt, de droom pakken ze ons niet meer af. Ik schat onze kansen in op vijf procent, misschien dat de tegenstander ons gaat onderschatten", liet de routinier verder weten, die met GVVV al twee keer eerder in het bekertoernooi wist te verrassen.

Van Meegdenburg, die met GVVV op dit moment derde staat in de Topklasse Zaterdag, vervolgde: "Toen we de vorige ronde door waren (0-3 overwinning op Excelsior, red.) hoopten we op een mooie tegenstander als FC Twente, Ajax of PSV. Het wordt namelijk steeds zwaarder. Tegen Sparta dachten we dat we niet doorgingen. De trainer was gaan kijken en kwam terug met de mededeling dat we een goede kans maakten, dat resulteerde in een lacherige reactie. Toch staan we nu mooi in de kwartfinale."