Robben: "Oranje is goed wakkergeschud"

Frank (franklop)

Arjen Robben beseft dat het Nederlands elftal grote concurrentie heeft bij het EK. De aanvaller beseft dat iedereen in vorm moet zijn om de titel op te eisen. Robben kende in 2011 een teleurstellend jaar.

De buitenspeler kwam door diverse blessures weinig in actie voor Bayern München. De oud-PSV'er gaat het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. Het EK ziet Robben als een 'toetje'. "Een heel belangrijk toetje", zei de vleugelspeler tegen de NOS.

"We zijn de laatste twee, drie wedstrijden goed wakker geschud. De potentie is er, dat hebben we al zo vaak laten zien. We hebben een sterke ploeg, maar het moet wel allemaal kloppen. We moeten ervoor zorgen dat we fit zijn en een goede dag hebben", liet Robben weten.

"Na de WK-finale en de vloeiende kwalificatiereeks is het niet vanzelfsprekend dat we straks weer in een halve finale of finale van een EK staan. Dat moeten we ons allemaal realiseren." Robben is verheugd met de contractverlenging van bondscoach Bert van Marwijk. "Hij is een fantastische coach. We hebben een heel stabiele ploeg en coachingsstaf. Die samenwerking is optimaal."