L. de Jong hoopt niveau vast te houden

Sjors (Sj0rSz)

Luuk de Jong (21) sloot het jaar van zijn definitieve doorbraak in mineur af, maar hij heeft veel om naar uit te kijken in 2012.

Het had zo mooi kunnen zijn voor de spits van FC Twente. In de slotfase van het duel met PSV dacht De Jong in de blessuretijd de winnende treffer binnen te koppen. "Ik zag de bal al in de kruising verdwijnen, maar Isaksson had een geweldige redding in huis", zei de spits tegen Goal.com. Het zou een bijzonder slot zijn geweest van een mooi jaar voor De Jong.

Wellicht was het teveel geweest voor Twente dat vooral voor rust een slappe indruk maakte in eigen huis. De fans gingen er na het afscheid van Arnold Bruggink en Theo Janssen goed voor gingen zitten. Ze kwamen bedrogen uit. "Soms heb je van die wedstrijden dat het niet direct loopt. Dat overkomt alle clubs weleens. PSV was wel scherp en startte goed. We moesten een paar tandjes bijschakelen en dat gebeurde ook", aldus De Jong. Het duel bleek een steekspel.

De Jong leeft inmiddels in de Oranje-droom en hij hoopt zijn huidige vorm door te trekken richting het EK van komende zomer. "Ik voel me goed en zowel als nummer tien en als spits pik ik mijn doelpuntjes mee. Ik hoop dit vast te houden en mee te gaan naar het EK. Het wordt wel lastig aangezien er meer goede spitsen zijn bij Oranje. Toch kijk ik al uit naar de duels met Portugal en Duitsland. Prachtige affiches. Het wordt moeilijk, maar dat is het mooie ervan."