Potter-regisseur maakt psychologisch drama

Borizzz

Harry Potter-regisseur David Yates gaat een film maken gebaseerd op de memoires Your Voice In My Head van de 33-jarige Britse schrijfster, scenarist en journalist Emma Forrest. De film gaat over de zwarte periode die Forrest meemaakte nadat haar relatie stukliep omdat haar psychiater overleed.

"Het is een kleine maar harde film met magisch-realistische elementen", zegt Yates, die vier Potter-films op zijn naam heeft staan, tegen het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. "Vergeleken bij de budgetten van de Potter-films maak ik deze film voor vrijwel niets en alleen al daarom is het een verademing."

Forrest begon haar schrijfcarrière op 13-jarige leeftijd bij de Britse krant London Evening Standard. Ze werkte ook voor de krant Sunday Times en voor tijdschriften als Vanity Fair en Vogue. Ook zijn enkele van haar filmscenario's in verschillende stadia van productie in Hollywood, waaronder Becoming Music over singer-songwriter Jeff Buckley. Your Voice In My Head: A Memoir verscheen in mei van dit jaar.

De 48-jarige Yates gaf vorige maand aan dat hij bezig is met een film over de populaire Britse tv-serie Doctor Who. De scenarist van de serie, Steven Moffat, zegt echter van niets te weten. Yates' nieuwste film, en de eerste na de Potter-films, is de oorlogsfilm St. Nazaire. Deze film, over de Britse aanval op de Franse havenstad Saint-Nazaire in 1942, verschijnt volgend jaar in de bioscoop.


Potter-regisseur maakt psychologisch drama (Foto: Novum)