Alec Baldwin wordt geen burgemeester

Redactie

Alec Baldwin wil toch geen burgemeester worden. De 53-jarige acteur zei eerder dat hij het burgemeesterschap van New York wel zag zitten, maar komt daar nu op terug.

"Hoe ouder ik word, hoe meer ik het idee krijg dat alles is veranderd", zei Baldwin woensdag in zijn radioshow voor de New Yorkse zender WNYC. De acteur zegt niet 'hitsig' genoeg te zijn om de strijd in 2013 aan te gaan met andere kandidaten. "Ik zie mezelf daar niet tussen."

"Ik heb een baan", verwijst Baldwin naar de tv-serie 30 Rock. "We hebben veel lol en het voelt als een familie. Waarom zou ik dat opgeven?", vraagt hij zich af. "Ik zou geld en faam en succes opgeven in ruil voor een kans om alles te veranderen. Maar ik vraag me af of dat echt kan."

Baldwin is overtuigd Democraat en een groot fan van president Obama. Hij liet in het verleden meerdere malen doorschemeren een politieke carrière te ambiëren. De acteur kwam eerder deze maand negatief in het nieuws toen hij uit een vliegtuig werd gezet omdat hij zijn telefoon niet wilde uitdoen.