Geen rectificatie vanwege 'niggabitch' in Jackie

Redactie

Jackie plaatst in het komende nummer toch geen rectificatie vanwege het 'niggabitch'-artikel over zangeres Rihanna. Afgelopen week ontstond grote internationale ophef over het stuk, waarna hoofdredactrice Eva Hoeke aanvankelijk excuses aanbood en beloofde te rectificeren, en later bekendmaakte op te stappen.

"Er valt niets te rectificeren, want er is niet onjuist aan die productie", zegt Yves Gijrath van Gijrath Media Group, de uitgever van Jackie, donderdag tegen Villamedia. Op de twitterpagina van Hoeke staat donderdagavond nog altijd de belofte te rectificeren. Rihanna liet via Twitter onder meer weten het stuk 'wanhopig' en 'respectloos' te vinden.

Volgens Gijrath had Hoeke achter haar productie moeten blijven staan. "Nu zette ze het in eerste instantie neer als een grap, maar dat was het beslist niet. Het was een duiding. De enige juiste reactie was geweest: we hebben ons niet voldoende gerealiseerd dat deze duiding zo gevoelig lag. We bedoelden het niet kwaad en bieden onze oprechte en welgemeende excuses aan."

Hoewel de rectificatie niet doorgaat, wordt in het volgende nummer wel aandacht besteed aan de kwestie. Volgens Gijrath is contact gelegd met Rihanna om haar in te laten gaan op het artikel. "We willen onze misinterpretatie met alle liefde uitleggen en terugkomen op de gevoeligheden rond dit onderwerp."