Van Breukelen toont begrip voor Esteban

Oud-international Hans van Breukelen neemt het op voor AZ-doelman Alvarado Esteban. Van Breukelen maakte ooit eenzelfde situatie mee.

Net als de doelman van AZ werd Van Breukelen tijdens de voorbereiding op het seizoen 1984-1985 in een oefenwedstrijd tegen Atletico Madrid met een rode kaart van het veld gestuurd. De keeper gebruikte destijds ook geweld tegen een relschopper.

"Die fan stormde toentertijd af op mijn ploeggenoot Michel Valke. Michel zag hem niet aankomen en daarom probeerde ik Michel te verdedigen", zegt Van Breukelen tegen het ANP. "Het enige wat ik toen wilde, was die man een flinke schop verkopen. Ook ik was enorm verbaasd dat ik toen toch met een rode kaart het veld af moest."

Esteban heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de hooligan, die hem tijdens de wedstrijd Ajax - AZ van achteren aanviel. De Costaricaan kon de aanval van zijn belager ontwijken en verkocht hem vervolgens twee schoppen. De KNVB doet op 28 december uitspraak over het duel. De rode kaart voor Esteban is in ieder geval ingetrokken.