Räikkönen: "Ben gemotiveerder dan ooit"

Peterselieman

Kimi Räikkönen vindt dat hij bij zijn rentree in de Formule 1 gemotiveerder is dan ooit. De Fin tekende onlangs een contract bij Lotus Renault GP en zegt na een bezoek aan de fabriek in Enstone bij het juiste team ingestapt te zijn.

"Mijn bezoekjes aan de fabriek in Enstone waren echt geweldig. Ik was er voor het eerst tijdens het Kerstfeestje van het team en heb toen persoonlijk kunnen ervaren hoeveel steun ik binnen Renault/Lotus geniet, terwijl ik tijdens mijn tweede bezoek heb kunnen zien dat het geen toeval is dat deze equipe wereldkampioenschappen heeft gewonnen," zei de Fin over het team dat in 2005 en 2006 wereldkampioen werd.

"Daarnaast heb ik gezien dat er de laatste tijd veel in de renstal geïnvesteerd is", vervolgt Räikkönen. "Er is een nieuwe simulator, een nieuwe windtunnel en de CFD-faciliteiten (het ontwerpen en testen van aerodynamische delen met de computer, red.) zijn ook nog eens geüpgrade. Ik put veel vertrouwen uit dit alles."

Over zijn eigen prestaties maakt Räikkönen zich geen zorgen. "Ik denk niet dat ik aan snelheid verloren heb en ben beter gemotiveerd dan ooit, dus hoop dat ik snel weer op mijn oude niveau zal zijn," zei de Fin die niets aan het toeval over wil laten. "Op de nieuwe auto moeten we nog even wachten, aangezien we die pas in in februari tijdens de wintertests mogen gebruiken, maar ik zal in januari al wel met een bolide van twee jaar geleden gaan testen."

Over aandacht van de media en de fans heeft The Iceman voorlopig niet te klagen. "Ze hebben me blijkbaar gemist," zei Räikkönen die ook nog even inging op zijn crash met een sneeuwscooter. "Het aantal reacties daarop heeft me echt verbaasd, want het was waarschijnlijk de langzaamste en meest onbeduidende crash die ik ooit heb gemaakt."