Gall wil met 'cupfighter' Eagles langs RKC

Niels (DerMeister)

Go Ahead Eagles staat vanavond in de achtste finale van de KNVB-beker tegenover RKC Waalwijk. Trainer Joop Gall heeft vertrouwen in een stunt.

De club uit Deventer was in de vorige ronde verrassend te sterk voor Feyenoord. In de laatste jaren is Go Ahead vaker een lastige opponent gebleken voor Eredivisieclubs. Ook NAC Breda en Heracles Almelo werden al eens uitgeschakeld. Trainer Gall hoopt nu ook RKC uit te schakelen.

Go Ahead kende echter een tegenvaller in aanloop naar het bekerduel met de Waalwijkers. Tegen FC Dordrecht ging de ploeg van Gall fors onderuit (3-1). "Ik ben tevreden over ons spel van de laatste weken. Tegen Dordrecht hebben we te naïef gespeeld. Dat zal tegen RKC niet gebeuren."

"De groep is de laatste tijd heel erg naar elkaar toegegroeid en op de wedstrijdinstelling is niets aan te merken. We creëren ook nog eens voldoende kansen, alleen vergeten we onszelf te vaak te belonen met doelpunten. Maar we hoeven voor niemand bang te zijn", aldus de oefenmeester.

"RKC heeft een prima ploegje, ze zijn beter dan De Graafschap, VVV-Venlo en Excelsior. Ze zijn fysiek sterk, maar kunnen ook heel goed voetballen. Ik hoop dat ze ons onderschatten, want dan kunnen wij opnieuw voor een stunt zorgen", besluit Gall tegenover Voetbal International.