Babel ziet in Suárez een Liverpool-legende

Niels (DerMeister)

Ryan Babel (ex-Liverpool) denkt dat Luis Suarez nu al de harten van de Liverpool-fans heeft gestolen. Babel besloot, net als een paar jaar later Suárez, de overstap te maken van Ajax naar Liverpool.

Voor de Uruguayaan is die transfer vooralsnog aanmerkelijk beter uitgepakt. Suárez krijgt vooral binnen de club veel complimenten voor zijn werk. In de rest van Engeland maakte de oud-Ajacied zich niet populair met vermeende schwalbes en een veelbesproken incident met Patrice Evra.

Desondanks denkt Babel, inmidels actief bij 1899 Hoffenheim, dat Suárez zich zal ontpoppen tot een grote speler bij Liverpool. "Hij heeft zich zo goed ontwikkeld. Bij Ajax was hij al een legende en ik denk dat hij dat zelfs nu ook al is bij Liverpool", zei Babel volgens Voetbal International. Het is voor Suárez een belangrijke dag. De spits wacht mogelijk na vandaag een eventuele schorsing.

De Engelse voetbalbond (FA) doet namelijk een uitspraak over vermeende racistische uitingen van Suárez aan het adres van Manchester United-verdediger Evra. Het incident vond plaats op 15 oktober en is sindsdien veelbesproken in Engeland. Teamgenoot Craig Bellamy hoopt dat Suárez niet geschorst wordt. "Ik heb nog nooit zo'n spits als Suárez gezien. Hij is tot zoveel in staat."