'Gaitán in belangstelling van Man. United'

Niels (DerMeister)

Manchester United is in de zoektocht naar een nieuwe middenvelder uitgekomen bij Benfica-revelatie Nicolas Gaitán. Een transfer van de Argentijn lijkt in de maak.

De zaakwaarnemer van Gaitán, Jorge Menses laat weten dat Benfica en Manchester United in gesprek zijn. "Ik heb nog niet met United gesproken, maar beide clubs hebben al wel gesproken. Als dat goed gaat, zal ik ook het woord gaan voeren."

Mendes deed al eerder zaken met United. De Portugees hielp in het verleden Cristiano Ronaldo en Nani van Sporting CP naar de Engelse topclub. Gaitán kan dus ook de overstap maken van de Portugese competitie naar de Premier League. De Argentijn moet zo'n dertig miljoen euro kosten.

Gaitán, die een paar jaar geleden ook in de belangstelling stond van Ajax, maakte in de groepsfase van de Champions League indruk in twee optredens tegen United. De middenvelder was van waarde bij de groepswinst voor Benfica, dat hem overnam van Boca Juniors. De 23-jarige Gaitán kwam tot nu toe zes maal uit voor het Argentijnse nationale team.